فرایند تولید سولفات سدیم
نحوه تولید سولفات سدیم چگونه است؟
روش اول استحصال از منابع معدنی
در این فرآیند ابتدا خاک دارای سدیم سولفات را در آب حل نموده و مواد ته نشین شده را جدا می کند سپس محلول سولفات سدیم را در داخل تشتک هایی ریخته و آن را در معرض سرمای شب قرار می دهند.
در اثر این عمل بلورهای سولفات سدیم آبدار با نام تجاری نمک گلوبر تشکیل می شوند که دارای 10 مولکول آب متبلور هستند و در نهایت بلورهای تهیه شده را در یک کوره دوار دستی خشک می کنند تا پودر سدیم سولفات بدون آب تهیه شود.
بیشتر بخوانید : خرید سولفات سدیم در ایران
روش دوم سنتز شیمیایی
در کشورهایی که فاقد منابع معدنی سولفات سدیم هستند، از روش های سنتز شیمیایی استفاده می شود.
- سنتز سولفات سدیم از ترکیب سولفوریک اسید و نمک سدیم کلرید
در اثر واکنش بین اسید سولفوریک و سدیم کلرید، سولفات سدیم و کلریدریک اسید به دست می آید. در این واکنش نمک سولفات سدیم به عنوان محصول اصلی فرآیند و کلریدریک اسید به عنوان محصول جانبی فرآیند به شمار می روند.
- سنتز سدیم سولفات از ترکیب نمک طعام و دی اکسید گوگرد
در این فرآیند نمک سدیم کلرید و گاز دی اکسید گوگرد در حضور بخارات آب و هوا واکنش داده و سولفات سدیم و اسید کلریدریک را تولید می کنند.
این واکنش گرمازا بوده و در دمای 840 درجه سانتی گراد انجام می پذیرد و کنترل دما با هوای اضافی صورت می گیرد. در این فرآیند مخلوط گاز SO2 و هوا از درون بستری از نمک عبور داده می شوند.
بیشتر بخوانید : سولفات سدیم چه کاربردی دارد؟
مقداری آهن که به عنوان کاتالیزور برای انجام واکنش به کار می رود، باعث کاهش خلوص محصول شده، همچنین باعث می شود رنگ سفید آن برای کاربرد در صنایع شوینده مناسب نباشد و برای رفع این مشکل باید ناخالصی آهن را که حدود 0/3 تا 0/4 درصد بوده را جدا نمود.
مارکو کمیکالز یکی از بزرگترین تولید کننده های سود پرک یا سدیم هیدروکسید و همچنین سدیم متوکسید می باشد.
از خدمات این مجموعه :
- فروش سدیم هیدروکسید و سود پرک با خلوص 98 درصد
- فروش سدیم متیلات